• Bizi Arayın: +90 232 441 16 61
  • Email: info@fonetsan.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: 09:00 - 18:00

Otel Güvenlik Kamerası Çözümleri

Güvenlik, her otel ve konaklama hizmeti için en önemli önceliktir. Konukların güvenliğini ve personelin güvenliğini sağlamak her şeyden önemlidir ve misafirleri güvenli ve rahat hissettirmek, mükemmel bir müşteri hizmeti deneyimi sunmak için vazgeçilmez bir unsurdur.

İşe güvenlik sistemi ile başlayın

Otel tesislerini güvenceye almak için ilk adım şüphesiz güvenlik kamera sistemleridir. Salonlara ve girişlere yerleştirilen kapsamlı bir CCTV kamera sistemi, hırsızlık ve vandalizme karşı koruma sağlayacaktır. Düzgün bir şekilde yerleştirilen bir güvenlik sistemi, hem otel mülkünün hem de konukların eşyalarının güvenliğini sağlamak için çalışanın hırsızlığına karşı da korunmaya yardımcı olabilir.

Güvenlik kameralarının önemli olduğu diğer yerler arasında, trafiğin yoğun olduğu ve hırsızlık riskinin yüksek olduğu yüzme havuzu ve otel spor salonu bulunur. Bu alanların dışında asansörler ve merdivenlere de kamera yerleştirilebilir.

Ek güvenlik ve kanıt sunma önlemleri için, güvenlik sisteminize doğru bir NVR veya DVR'yi bağladığınızdan emin olmalısınız. Bu sistemlerin çoğu artık uzaktan izleme ve oynatma gibi özelliklere izin veriyor, böylece herhangi bir zamanda internet bağlantınız olan herhangi bir yerden güvenlik yayınınıza erişebilirsiniz.

Güvenlik kameraları sorumluluk sorunlarına ve davalara karşı korunmada hayati öneme sahiptir. Otellerin, otellerde meydana gelen yaralanmalardan ve olaylardan genellikle sorumlu tutulabilir olması ve meydana gelen her şeyin bir kaydı olması, bir sorumluluk iddiası durumunda son derece yararlıdır.

Ne kadar depolama alanına ihtiyacınız var?

Depolanacak video kaydı, işletmenin bireysel ihtiyaçlarına bağlıdır, ancak çoğu otel en az 30 gün boyunca video arşivlerini depolar. 60 veya 90 gün genellikle standarttır ve otel arazisinde meydana gelen her şeyin uzun bir kaydını sağlar.

Güvenlik kameralarıyla gizliliğin sağlanması

Güvenlik kameralarını otellere yerleştirmek mahremiyet açısından risk taşıyabilir. Kameralar sadece halka açık yerlerde yerleştirilmeli ve misafirlere kendilerini güvende hissettirecek kadar belirgin olmalı, tehdit edici veya invaziv görünecek kadar belirgin olmamalıdır. Otellerde güvenlik kameralarının gizliliği ve yerleşimi ile ilgili kural ve yasalara uymayı unutmayın. Güvenlik kameralarını otel odalarına yerleştirmek yasa dışıdır.

Oteller için modern geçiş kontrol sistemleri

Otel anahtar kartları bir giriş kontrol şeklidir ve sadece konukların ve çalışanların otele erişebileceğini garanti eder. Ayrıca konukların sadece erişim iznine sahip olduğu, örneğin havuz, oda, spor salonu gibi otelin belirli bölümlerine girebilmelerini sağlayabilirler. Bu, binanın genel güvenliğini artırır ve tüm konaklama boyunca konukların kendilerini güvende hissetmelerini sağlar. Yalnızca çalışanlara yönelik alanlarda, sadece tipik plastik anahtar kartlarını değil, daha kapsamlı hizmet erişim kontrol sistemlerinden yararlanabilirsiniz.

Mobil anahtar sistemleri güvenli mi?

Neredeyse herkes bu günlerde bir akıllı telefon taşıyor ve bu yüzden birçok otel, bir mobil uygulamayla eşleştirilmiş RFID veya Bluetooth Low-Energy teknolojisini kullanarak, akıllı telefonları oda anahtarları olarak kullanabilmeye izin veriyor. Sistem, esas olarak diğer mobil erişim kontrol sistemleriyle aynı şekilde çalışır, ancak otele özel anahtarsız erişim yazılımı ve sistemleri de vardır.

Tüm mobil güvenlik  sistemleri gibi, mobil anahtar kart sistemlerini etkisiz hale getirmek için de bazı potansiyel yöntemler kullanılabilir. Ancak diğer kart sistemlerinin çoğunda olduğu gibi anahtar kart sistemlerinin çoğunluğu şifrelenir ve uygun kurulum ve güvenlik önlemleri ile kullanımı tamamen güvenli hale getirilebilir.  Kapılarınızı mobil erişim kontrolü ile kullanmak için oteldeki tüm kilitleri ve kapıları değiştirmeniz gerekmeyebilir. Mobil erişim sistemleriyle çalışmak için mevcut kilitlerinizi güçlendirebilirsiniz.

Fonetsan

FONETSAN
Teknoloji Danışmanlığı & Proje Şirketi

FONETSAN Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. olarak; 2000 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda siz değerli iş ortaklarımiz ile birlikte İzmir'in sayılı teknoloji çözümleri firmalarından biri olduk. Bu süreçte; birbirinden değerli projelere imza attık. Türkiyenin önde gelen projeleri dahil olmak üzere güçlü markalar ile sonuca giden projelerde yer alarak sizlere hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bugüne geldiğimizde sizlere daha kapsamlı ve profesyonel hizmetler verebilmemiz adına bundan sonraki dönemde FONETSAN A.Ş. olarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Güncel Haberler

Bütün Haberler

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma
09:00 - 18:00
Cumartesi
09:00 - 14:00
Pazar
Kapalı