• Bizi Arayın: +90 232 441 16 61
  • Email: info@fonetsan.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: 09:00 - 18:00

5651 loglama

5651 Yasasına Uygun Loglama Çözümleri ve Sistemleri

Loglama Nedir?

Loglama, bir sistemde kullanıcıların gerçekleştirdiği eylemlerin tümünün kayıt altına alındığı bir yapıdır. Kayıt etme işlemi olarak da ifade edilebilecek Loglama, kullanıcıların her türlü eylemini zaman mühürlü bir şekilde kayıt altına alır.

Loglama Neden Gereklidir?

İnternet erişimi olan bütün bilgisayarlara internet erişimini mümkün kılan servis sağlayıcının atadığı bir IP adresi ile sayısal olarak bir adres verilir. Tek bir ADSL modem üzerinden birden fazla kullanıcının internete erişim sağladığı durumlarda birden fazla cihaz aynı IP adresini kullanmış olur. Otel, restoran vb. mekânlarda sıklıkla karşılaşılan bu durum kullanıcılar tarafından gerçekleştirilebilecek yasa dışı eylemlere önlem almak amacıyla kullanıcıların eylemleri kayıt altına alınmak zorundadır. Loglama olarak ifade edilen yöntemle her kullanıcının eylemleri tek tek kayıt altına alınır. 5651 sayılı kanun gereği zorunlu olan Loglama, geriye dönük her kullanıcının eylemlerinin takibinin yapılabilmesine imkân tanır.

Loglama İşlemi Nasıl Yapılır?

Loglama, bu işlemi yapmak için üretilen Ceyhan İletişimin Satış ve Servisini yaptığı   Firewall cihazları  tarafından gerçekleştirilir. Ceyhan İletişim Çözümleri  5651 sayılı kanuna ve TÜBİTAK Zaman Damgası protokollerine uygun bir şekilde loglama yapmaktadır.

5651 dökümanına ulaşmak için tıklayın.

 

Fonetsan

FONETSAN
Teknoloji Danışmanlığı & Proje Şirketi

FONETSAN Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. olarak; 2000 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda siz değerli iş ortaklarımiz ile birlikte İzmir'in sayılı teknoloji çözümleri firmalarından biri olduk. Bu süreçte; birbirinden değerli projelere imza attık. Türkiyenin önde gelen projeleri dahil olmak üzere güçlü markalar ile sonuca giden projelerde yer alarak sizlere hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bugüne geldiğimizde sizlere daha kapsamlı ve profesyonel hizmetler verebilmemiz adına bundan sonraki dönemde FONETSAN A.Ş. olarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Güncel Haberler

Bütün Haberler

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma
09:00 - 18:00
Cumartesi
09:00 - 14:00
Pazar
Kapalı