• Bizi Arayın: +90 232 441 16 61
  • Email: info@fonetsan.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: 09:00 - 18:00

 

fortinet

Fortinet

Fortinet’in Fortigate tabanlı Secure SD-WAN çözümü güvenlikten ödün vermeden WAN verimliliğini iyileştirmek için yeni nesil güvenlik ve ağ yetenekleri sağlar.

Bulut hizmetlerinin benimsenmesi, WAN teknolojilerindeki ilerlemeyi hızlandıran mobil iş gücü yeni nesil güvenlik stratejilerini çok yollu WAN ile birlikte kritik bir hale getiriyor.

Özellikle dağıtık yapıdaki kuruluşlarda çoklu WAN hatları arasında load-balancing yapabilme (örneğin iki ADSL hattının aynı anda aktif/aktif kullanımı). Her bir WAN hattının durum kontrollerinin yapılması ve hattın yavaşlaması durumunda tüm trafiğin diğer WAN hattına yönlendirilmesi çok değerli konular haline geliyor.

Dağıtık kurumlarda maliyet ve karmaşıklığı azaltma

Otomatik WAN yolu kontrolü

Çok yollu geniş bant desteği

Sektörün en iyi VPN performansı

fortinet-img-1024x704 (1).jpg

Güvenlik Dokusu

Fortinet Güvenlik Dokusu platformu, bir kuruluşun güvenlik altyapısı boyunca gerçek entegrasyon ve otomasyon sağlar ve sanal ortamda, bulutta veya kurum içinde her ağ kesimi, cihaz ve cihaz için benzersiz koruma ve görünürlük sunar.

GÜVENLİK DUVARI ÇÖZÜMLERİ

Fortinet logo.svgCeyhan İletişim Sistemleri , bünyesinde çalışan sertifikalı mühendis ekibi ile müşterilerine 7/24 ağ güvenlik hizmeti sunmaktadır.

Küçük ve büyük ölçekli işletmeleri hedefleyen Firewall çözümleri, yazılım veya donanım bileşenlerinden oluşmaktadır. Yazılım çözümleri, sadece kurulu olan bilgisayarları korur. Ağdaki tüm bilgisayarları korumak için her birine tek tek yazılım kurulması gerekir. Bu yazılımları yönetmek hem pahalı hem de yönetimi zor olan bir çözümdür.

Donanım tabanlı güvenlik duvarı çözümleri ise ağınızdaki tüm bilgisayarları korur. Donanım tabanlı güvenlik duvarlarının yönetimi kolaydır.

Ayrıca bu güvenlik duvarı çözümleri, sanal özel ağ (VPN) desteği, antivirüs, antispam, antispyware ve içerik filtreleme yetenekleri içeren kapsamlı bir güvenlik paketi gelmektedir.

İzmir il'inde faaliyet gösteren Ceyhan İletişim Sistemleri İzmir ağırlıklı özellikle Ege Bölgesinde ve tüm Türkiye'de fortinet firewall istekleriniz ile hizmetinizdedir.Tüm soru ve sorunlarınızda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Firewall Güçlü komple içerik inceleme firewall; maksimum performans ve ölçeklenebilirlik sunar. Firewall’lar genel anlamda dahili bilgisayar ağlarını dışarıdan gelecek tehlikeli erişimlere karşı korur, bununla birlikte Firewall’lar dahili bilgisayarlardan dışarıya erişimi kısıtlayacak şekilde de konfigüre edilebilirler. Fortinet’in FortiASIC çipi, hat içi (inline) ağ konuşlandırması için gigabit performansa imkan sağlayan FortiGate sistemlerinin firewall kabiliyetlerini artırır.
Antivirus Virüsleri, solucanları ve casus yazılımları gerçek zamanlı olarak tespit eder ve siler. Performansı düşürmeden gelen ve giden elektronik posta eklentilerini (SMTP, POP3, IMAP) ve web tabanlı elektronik postalar dahil tüm FTP ve HTTP trafiğini tarar. Antivirüs gateway, virüs ve solucanları ağa girmeden önce durdurarak açığı kapatır. Fortinet’in dünya çapındaki antivirüs personeli 7 x 24 saat çalışarak ve küresel FortiGuard Dağıtımm Ağını (FortiGuard Distribution Network) kullanarak müşteri tabanına sürekli virüs imza güncellemelerini sunar. Bağımsız bir kuruluş olan AVTest.org tarafından doğrulandığı gibi Fortinet, yeni tehditler için antivirüs tanımlamalarını defalarca ilk ve en hızlı geliştiren firmalardan olmuştur. Fortinet sistemleri, FortiGuard Dağıtım Ağı üzerinden anında güncellenirler.
AntiSpam Web sitelerinin ve internet domainlerinin kara listeye alınması, elektronik postaların anahtar kelime taraması (FortiMail sisteminde her biri kullanıcı başına konfigüre edilebilir) ve bir çok kriter kullanarak dinamik bir skorlama sistemini kullanma kabiliyetine sahiptir (FortiMail). FortiGuard Antispam güncellemelerinin kara liste (blacklist) ve beyaz liste (whitelist) desteği vardır. FortiGuard Antispam Servisi; iki aşamalı bir spam tespit yöntemi sağlayarak mevcut Gerçek Zamanlı RBL Listesi (RBL – Real-Time Blackhole List) yeteneğini geliştirir. FortiGuard Antispam Servisi, spam gönderenin IP adresi kontrolüne ilave olarak spam maili içindeki linklerinde listesini tutar. FortiGuard Antispam Servisi spam mailleri tespit etmek için Fortinet’e ait olan dünyanın değişik bölgelerine yerleştirilmiş spam probe’larını (spam sensörleri) kullanır. Sürekli güncellenen bu bilgiler hassas spam gönderici listeleri oluşturmayı ve spam tespit oranını artırmayı sağlar. Fortinet’in FortiMail Sistemleri kritik elektronik posta uygulamalarını emniyet altına almak için kurumsal antispam ve antivirüs özelliklerine sahip FortiGuard Antispam servisini kullanır. Fortinet’in benzersiz ve ödül sahibi FortiOS ve FortiASIC teknolojisi üzerine kurulu olan FortiMail antivirüs teknolojisi, en geliþmiş elektronik posta tehditlerini tespit etmek üzere tam içerik inceleme kabiliyetlerine sahiptir.
Saldırı Tespit 4,000’den fazla bilinen saldırı imzasına sahiptir. FortiGate Çoklu Tehdit Güvenlik Sistemleri, hızlı yayılan tehditlere gerçek zamanlı tepkisi ile sıradan antivirüs korumasından kaçan saldırıları durdurur. Fortinet’in dünya çapındaki IPS mühendislik takımı 7 x 24 saat çalışır ve Fortinet müşteri tabanına gerçek zamanlı saldırı imzalarını sunar. FortiOS; küresel FortiGuard Dağıtım Ağını kullanarak, ağın kablolu, kablosuz, iş ortağı extraneti veya şube ofisi ağ bağlantısı olmasına bakmaksızın ağ bağlantılarındaki en tehlikeli saldırıları durdurur. Fortinet teknolojisi aynı zamanda; içeriği sadece bilinen tanımlar ile eşleştirmenin ötesinde davranış tabanlı sezgisel tanıma kabiliyetleri sunmaktadır.
Web Filtreleme Java Applet’leri, Cookies ve ActiveX script’leri dahil olmak üzere uygunsuz içerik ve tehlikeli script’lerin ağa girmesini engellemek için bilinen tehlikeli URL’lere karşı tüm web içeriğini tarar. FortiGuard servisleri ile kullanıcılar kendi FortiGate sistemlerinde manuel olarak ilave URL tanımları girebilirler. Web içerik filtreleme, şirket ve kurumlarda verim artışı sağlar, eğitim kurumlarında çocukların internetin zararlı içeriğinden korunmasını sağlar.
VPN Endüstri tabanlı IPSec, SSL-VPN, PPTP ve L2TP tabanlı VPN desteği sağlarve istemciler arasında güvenli iletişim tünelleri oluşturur. Fortinet’in ASIC ile hızlandırılmış VPN kabiliyetleri; kurumlara internet üzerinden güvenli bilgi alışverişi yapmalarını imkan sağlar. FortiClient VPN; kullanıcıların kimliklerini doğrular, veriyi kriptolar ve bunun dışında oturumları yönetir. FortiGate sistem VPN’leri geleneksel kiralık hatlar veya uzaktan erişim sunucuları gibi alternatiflerine kıyasla ağ bağlantı maliyetlerini düşürürler.
Trafik Kontrol Fortinet’in trafik biçimlendirme fonksiyonu, kullanıcıların network trafiğini optimize etmek, gecikmeleri engellemek ve yüksek performans sağlamak için, network trafiğini kontrol etmelerine imkan tanır. FortiOS işletim sistemi; paket sınıflandırma ve sıralanması, kural uygulama, servis kalitesi (QoS – quality of service) ve kurallara uygunluk sağlar. Ağ bant genişliği sınırlı bir kaynak olduğundan, trafik biçimlendirme, işletmelere
maliyeti yüksek ağ servislerini önceliklendirme ve yönetmelerinde yardımcı olur. Akıllı bir şekilde yönetildiğinde, trafik biçimlendirme; ağ üzerinde verimin arttırılmasına yardımcı olur.
Uygulama Kontrolü Uygulama kontrol teknolojisi, kullanıcılarýn ağ üzerindeki uygulama tabanlı trafiklerinde kontrol sağlamayı amaçlayan kurallar bütünüdür. FortiGate cihazları bu teknoloji sayesinde, dinamik olarak trafik içerisindeki uygulama imzası ve/veya protokol bilgisini algılayabilmektedir. Birçok web tabanlı uygulamalar, tehditleri ve zararlı içerikleri barındırmaktadır. Uygulama kontrolü mekanizması, trafik davranışı ve içerdiği özelliklere göre, hem tehdit unsuru içeren hem de potansiyel tehlike olabilecek uygulamaları durdurmaya yönelik bir altyapıya sahiptir.
Veri Sızma DLP sistemi, şirket politika ve kurallarına uygun olmayan bir veri yada veri bütünün dağıtımının tespit edilmesi ve engellenmesi için tasarlanmıştır. Çeşitli uygulamalar içerisindeki içerik bilgisini FortiOS sistemiyle algılayabilmekte ve durdurabilmektedir. Dağıtımı yapmak isteyen kaynak bu sistemle belirlenip istenilen kurallar çerçevesinde belirli bir süre boyunca kısıtlanabilmektedir.
WAN Optimizasyonu HDD içeren veya HDD takılabilen FortiGate cihazlarında WAN Optimizasyon uygulaması kullanılabilmektedir. Sistemin kullanım amacı, geniş ağ üzerindeki iletişimde ya da noktadan noktaya bağlantılarda veri transferinin sıkıştırılarak daha az bant genişliği kullanılması ve daha hızlı olmasıdır. Bunun sonucunda verinin gizliliği, güvenliği, yüksek performanslı iletimi ve hat maliyetinin düşürülmesi amaçlanmıştır.
SSL Denetimi Bu teknolojide SSL içerik, FortiOS tarafından kontrol edilerek verinin güvenliği sağlanmaktadır. SSL trafiği FortiGate sisteminde sonlanarak zararlı yazılımlar tespit edilebilmektedir. Aksi takdirde SSL içerik gizli vekorunmalı olacağından verinin kontrolü sağlanamayacaktır.
   

 

Fonetsan

FONETSAN
Teknoloji Danışmanlığı & Proje Şirketi

FONETSAN Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. olarak; 2000 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda siz değerli iş ortaklarımiz ile birlikte İzmir'in sayılı teknoloji çözümleri firmalarından biri olduk. Bu süreçte; birbirinden değerli projelere imza attık. Türkiyenin önde gelen projeleri dahil olmak üzere güçlü markalar ile sonuca giden projelerde yer alarak sizlere hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bugüne geldiğimizde sizlere daha kapsamlı ve profesyonel hizmetler verebilmemiz adına bundan sonraki dönemde FONETSAN A.Ş. olarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Güncel Haberler

Bütün Haberler

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma
09:00 - 18:00
Cumartesi
09:00 - 14:00
Pazar
Kapalı