• Bizi Arayın: +90 232 441 16 61
  • Email: info@fonetsan.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: 09:00 - 18:00

  • Ana Sayfa
  • Çözümler
  • Alan adı , Web Hosting ve SSL Çözümleri

domain nameNeden alan adı almalıyım ?

Eğer bir web sitesi açmak istiyorsanız bir alan adına sahip olmalısınız. Alan adı alabilmek için, ilk olarak alan adının şu anda bir başkası tarafından alınmamış olması, başka bir deyişle alan adının tescil edilmemiş olması gerekmektedir. Alan adının boşta olup olmadığını kontrol etmek için "almak istediğiniz web adresini" adres çubuğuna yazarak kontrol etmek yetersiz bir işlem olup doğruluk derecesi kesin değildir. Bir web adresi alınmış ve gerekli bağlantıları kurulmamışsa ekrana bir görüntü gelmez ve siz alan adını tescil etmeye müsait olarak yorumlayabilirsiniz. Bu işlem yanıltıcıdır. Bir alan adının müsait olup olmadığı, "alan adı uzantısına" bağlı olarak registrar adı verilen alan adı dağıtmaya yetkili kuruluşlarının veritabanında sorgulama yapılması ile netlik kazanır. Bu sorgulama işlemini web sitemizdeki sorgulama ekranlarını kullanarak yapabilirsiniz.

Alan adı whois sorgulama?
Alan adının (domain) kime ait olduğunu gösteren bir bilgi edinme sistemidir.
   
 web hostingAlan Adı Transfer  
 1. Domainin admin kontak mail adresine erişiminiz olduğundan emin olunuz. Transfer işlemimiz e-mail onay tabanlıdır, yani eğer bu e-mail adresine erişim hakkınız yoksa transfer başarısız olacaktır.

2. Domain adınızın süresinin dolmadığından emin olunuz. Transfer işleminizi; domain kayıt sürenizin dolmasından en az 7 gün önce başlatmanız, işlemlerin yetişmesi açısından tavsiyemizdir. 

3. .info, .us ,.biz ve .org transfer işlemleri Onay Kodu gerektirmektedir. Onay kodunu(Authentication Code) mevcut kayıt hizmetini aldığınız firmadan temin edebilirsiniz. 

4. *Alan Adını Tescil edileli en az 60 gün olmalıdır.Son 60 gün içinde tescil edilmiş bir alan adını transfer edemezsiniz.Lütfen Alan Adı Kimlik ( Whois) sorgusu ile tescil tarihinin üzerinden en az 60 gün geçtiğini kontrol edin. ÖNEMLİ: Eğer alan adınız tescil süresi bitmemiş ve eski tescil eden firma aracılığı ile Tescil Süresini uzatmış iseniz ; Tescil tarihininin bitiminden önceki 45 gün içinde Transfer işlemi başlatmayın.Aksi takdirde 1 Yıl tescil süre uzatımı gerçekleşmiyecek ve eski tescil eden firmaya ödenen yenileme ücretlerini kaybedeceksiniz. 

5. Domaininizin mevcut kaydedici firma(registrar) tarafından kilit altında (locked) olmadığından emin olunuz. Pek çok registrar firma güvenlik önlemleri için domainlere otomatik kilit koyarlar. Mevcut registar(kaydedici) firmanızla görüşerek varsa kiliti kaldırınız.)

6. Domain transfer işlemi sonunda domaininizin süresine otomatik olarak 1 sene daha eklenmektedir.  

Fonetsan

FONETSAN
Teknoloji Danışmanlığı & Proje Şirketi

FONETSAN Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. olarak; 2000 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda siz değerli iş ortaklarımiz ile birlikte İzmir'in sayılı teknoloji çözümleri firmalarından biri olduk. Bu süreçte; birbirinden değerli projelere imza attık. Türkiyenin önde gelen projeleri dahil olmak üzere güçlü markalar ile sonuca giden projelerde yer alarak sizlere hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bugüne geldiğimizde sizlere daha kapsamlı ve profesyonel hizmetler verebilmemiz adına bundan sonraki dönemde FONETSAN A.Ş. olarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Güncel Haberler

Bütün Haberler

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma
09:00 - 18:00
Cumartesi
09:00 - 14:00
Pazar
Kapalı