• Bizi Arayın: +90 232 441 16 61
  • Email: info@fonetsan.com.tr
  • Çalışma Saatlerimiz: 09:00 - 18:00

  • Ana Sayfa
  • Hizmetler
  • Sunucu Kurulumu ve Yönetimi

Sunucu Kurulumu ve Yönetimi

Sunucu kurulumlarımız müşterilerimizin ihtiyaçlarına göre yapılandırılmaktadır. Firmanın kendi bünyesinde bir sunucusunun olması ve bu sunucu üzerinde çeşitli uygulamaların kullanılması tamamen kendine bir çok avantaj sağlamaktadır. Sunucu üzerindeki bu avantajlı uygulamaları şöyle sıralayabiliriz. Bu uygulamalar tek bir sunucu üzerine kurulacağı gibi birden fazla sunucuya da farklı uygulamalar kurulabilir.

Sunucular ile Masaüstü Bilgisayarlar Arasındaki Farklar

Performansının yüksek olması: Çoklu kullanıcıya hizmet edeceğinden, çoklu işlemci desteği, hızlı raid bir disk sistemi, yüksek kapasitede bellek miktarı fazla CPU barındırmalıdırlar.
Genişletilebilir olması: Kullanılan sunucunun ihtiyaçlara göre ne kadar güncelleştirilebileceği. Örneğin, artan yüke karşılık işlemci sayısını veya hızını artırabiliyormu, bellek miktarı ne kadar artabilir. İşletim sistemi ile uyumlulukları.
Ayaktalık: Kullanılan donanımlar yedekli olmalı arıza çıktığında sunucu içinde bulunan yedek donanım otomatik olarak devreye girmeli sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam etmeli.
Güvenlik: Son zamanda gerek kişisel bilgisayar gerek sunucu tarafında güvenlik kavramı önem kazanmış başlı başına bir konu haline gelmiştir bu noktada sunucuların güvenliği her şeyden daha önemlidir.
Sunucu sistemlerinin seçimi ve kurulumunda izlediğimiz yollar; 

İşletmeniz ihtiyaçları doğrultsunda karşılıklı müzakere ile  sunucu yada sunucular donanımsal olarak belirlenir ve temin edilir. 
İhtiyaçlarınız göz önünde bulundurularak kullanmanız gereken işletim sistemleri ve yazılımlar belirlenir ve yazılımlar temin edilerek gerekli kurulumları yapılır ve lisanslanır. (Windows Server 2008-2012 vb...)
Kurulan işletim sistemi üzerine ihtiyacınız olan hizmetler (WEB-DNS-FTP-MAIL-NAS-SAN vs..) kurularak konfigürasyonları yapılır. 
İşletmenizin ihtiyaç duyduğu yada önceden kullanıdığınız Ticari ve kurumsal yazılımlar belirlenir ve kurulumları gerçekleştrilir. 
Sistemin kısmen güvenliği sağlanarak gerekli teknik testler yapılır ve sistem tamamlanarak devreye alınır.
 Kurulumunu gerçekleştirdiğimiz sunucular için sizlere konusunda uzman kadromuz ile anında Teknik Destek sunmaktayız. 

Sizde, işletmenizin ihtiyaç duyduğu ürünlerin belirlenmesinde ve bu ürünlerin doğru konumlandırılmasına, mevcut altyapıya uygun tasarlanıp kurulmasına, yüksek verimlilikte çalışmasına, oluşan hataların en hızlı ve etkin bir şekilde giderilmesine kadar bir çok alanda bizden destek alabilirsiniz.

 Bu kapsamda sizlere sunacağımız hizmetler şu şekilde sıralanabilir; 

- Active Directory Tasarım ve Kurulumu
- Active Directory Migration
- Domain Controller
- Exchange Server Hizmetleri
- Exchange Server Migration
- Terminal Server Kurulumu
- Database Server Kurulumu
- IIS Hizmetleri
- Group Policy Çözümleri
- Windows SharePoint Services ve SharePoint Portal
- Microsoft Server 2003-2008 Kurulum ve Yapılandırılması
- Web Sunucu Kurulum ve Yapılandırılması (Web Server)
- Mail Sunucu Kurulumu ve Yapılandırılması
- Ftp Sunucu Kurulum ve Yapılandırılması (Ftp Server)
- Proxy Sunucu Kurulum ve Yapılandırılması
- SQL server kurulumları

Fonetsan

FONETSAN
Teknoloji Danışmanlığı & Proje Şirketi

FONETSAN Bilgi Teknolojileri ve Mühendislik A.Ş. olarak; 2000 yılında çıkmış olduğumuz bu yolda siz değerli iş ortaklarımiz ile birlikte İzmir'in sayılı teknoloji çözümleri firmalarından biri olduk. Bu süreçte; birbirinden değerli projelere imza attık. Türkiyenin önde gelen projeleri dahil olmak üzere güçlü markalar ile sonuca giden projelerde yer alarak sizlere hizmet vermenin gururunu yaşamaktayız. Bugüne geldiğimizde sizlere daha kapsamlı ve profesyonel hizmetler verebilmemiz adına bundan sonraki dönemde FONETSAN A.Ş. olarak yolumuza devam ediyoruz.

 

Güncel Haberler

Bütün Haberler

Çalışma Saatlerimiz

Pazartesi - Cuma
09:00 - 18:00
Cumartesi
09:00 - 14:00
Pazar
Kapalı